ua en ru

Адвокати Л.Кучми ставлять під сумнів автентичність аудіозаписів, зроблених М.Мельниченком

Адвокати колишнього Президента Леоніда Кучми Михайло Киселевич і Віктор Петруненко ставлять під сумнів автентичність записів, зроблених екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком на цифровий диктофон у кабінеті Л.Кучми, і заявляють про можливість свідомих процесуальних порушень з боку слідства, повідомляє радіо "Свобода".
Згідно повідомленню, в матеріалах, наданих слідством захисту, остання фоноскопічна експертиза плівок М.Мельниченка датується 26 серпнем 2010 р., а експертизу, датовану осінню 2010 р., не надано зовсім.
"Ніякі інші надані нам матеріали не дають підстав робити висновок про те, що цифрові записи М.Мельниченка є автентичними і не зазнали ніякого втручання, а, навпаки, в наданих експертизах експерти заявили, що встановити в категоричній формі, чи зазнавали монтажу чи інших змін аудіозаписи, експертним шляхом неможливо. Відомо, що інші експерти у сфері фоноскопії взагалі вважають принципово неможливим встановлення автентичності цифрових записів", - заявляють адвокати.
Нагадаємо, раніше перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомляв, що аудіозаписи розмов колишнього Президента, зроблені М.Мельниченком, визнали речовими доказами у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.