ua en ru

Адвокати Януковича відбули до Росії у відрядження

Адвокати Януковича відбули до Росії у відрядження Фото: судові ваги (pixabay.com/PublicDomainImages)

Суд дав три дні для пошуку нових захисників

Адвокати екс-президента Віктора Януковича відбули до Росії у відрядження для формування доказової бази у справі про держзраду. Про це журналістам після судового засідання розповіла прес-секретар Оболонського суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"На минулому засіданні було задоволено клопотання про допит свідків. Сьогодні сторона захисту мала озвучити свідків захисту. Сьогодні від сторони захисту надійшло клопотання від адвокатів про відрядження до Росії, щоб визначити, кого допитувати та зібрати докази. Суд вважає, що клопотання було задоволено правильно", - сказала вона.

Прокурор Кравченко проінформував, що нардепи Мамчур та Сенченко мали допитуватись у суді 20 грудня.

Прокурор Руслан Кравченко у залі Оболонського районного суду заявив, що у Віктора Януковича є три дні для пошуку нових захисників. Прокурор просив суд попередити про це обвинуваченого та захист.

"Якщо Янукович протягом трьох днів не визначить нових захисників, прошу призначити безоплатного адвоката", - сказав прокурор.

Дана заява залишилася без відповіді судді.

Так, суддя Девятко оголосив, що наступні засідання пройдуть 27 та 28 грудня.

"Ми направимо повідомлення захисникам про нові засідання 27 та 28 грудня. Сьогодні суд визначатиме, коли будуть проходити засідання у новому році. Суд розуміє, що захист виконує свої обов'язки", - сказав суддя Девятко.

Нагадаємо, сьогодні, 20 грудня суд у справі Януковича оголосив перерву засідання до 27 грудня за клопотанням сторони захисту.

На одному з минулих засідань були допитані двоє свідків сторони обвинувачення: міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Також були розглянуті документальні докази сторони захисту.