ua en ru

Адвокат затриманого українця Гриба звернулась до ЄСПЛ

Адвокат затриманого українця Гриба звернулась до ЄСПЛ Фото: ЄСПЛ (echr.coe.int)

Адвокат вимагає втрутитися в процес із-за загрози життю Павла Гриба

Адвокат затриманого в Білорусі українця Павла Гриба Євгенія Закревська заявила, що звернулася в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) з проханням втрутитися в ситуацію зі зникненням її підзахисного. Про це передає "Радіо Свобода".

Адвокат заявила, що місце знаходження зниклого в Білорусі Павла Гриба досі невідомо, і з-за його проблем зі здоров'ям є підстави говорити про загрозу життя українця.

"Нами дійсно було подано заяву до Європейського суду з прав людини щодо застосування термінових заходів в порядку правила 39. Ми вважаємо, що Російська Федерація безпосередньо на даний момент порушує такі права Павла Гриба як право на свободу, право на неподвержение тортурам, і є пряма загроза його життю", - заявила Закревська.

Вона закликала владу Білорусі вилучити відеозапису з камер можливим маршрутом Гриба, щоб з'ясувати обставини його викрадення, і додала, що якщо з боку Білорусі не буде ефективної співпраці з українськими правоохоронцями, то можна буде говорити про причетність Білорусі до злочину.

Нагадаємо, раніше глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що зниклого без вести в Білорусі українця Павла Гриба може утримувати Федеральна служба безпеки Російської Федерації.