ua en ru

Адвокат Власенко може бути зацікавленою особою в "газовій" справі Тимошенко, - ТСК ВР

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України (ТСК ВР) з питань розслідування обставин підписання газових договорів між НАК «Нафтогаз Україна» і ВАТ «Газпром» щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки Україні, має намір проінформувати сторону звинувачення про те, що народний депутат Україна Сергій Власенко, який є захисником Юлії Тимошенко в суді «є зацікавленою особою в цій справі», оскільки він мав відношення до керівництва Податкової служби України під час закриття ЄЕСУ. Таке рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання комісії, передає кореспондент РБК-України.

«У зв'язку з тим, що Податкова служба і зверталася про ліквідацію «ЄЕСУ» і «Босфору», ми звернулися із запитом, хто був у керівництві Податкової, отримали відповідь, що на цей час в керівництві Податкової був пан Власенко, який зараз є захисником Тимошенко... Ми запросили, коли він працював і отримали просто унікальні відповіді. Зараз ми бачимо, що як тільки регламентний комітет за зверненнями депутатів починав розбиратися, де Власенко, він звільнявся з Податкової, як тільки ця перевірка закінчувалася, він знову туди наймався... Ми запитали і подивимося, може якось було пов'язано, що податкова ініціювала ліквідацію ПФК «ЄЕСУ» та ТОВ ТД «Босфору», - підкреслив у ході засідання комісії її голова Інна Богословська.

За словами Богословської, за даними комісії з 18.03.2008 р. по 02.03.2009 р. Сергій Власенко обіймав посаду заступника голови Державної податкової служби України.