ua en ru

Адвокат Трампа виступить перед сенатом у справі про можливі зв'язки президента США з РФ

Адвокат Трампа виступить перед сенатом у справі про можливі зв'язки президента США з РФ Фото: Майкл Коен (twitter.com/MichaelCohen212)

Майкл Коен дасть свідчення перед комітетом Сенату з розвідки 5 вересня

Адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен дасть свідчення перед комітетом Сенату з розвідки по справі про можливе втручання РФ у американські президентські вибори 5 вересня. Про це повідомляє Reuters.

"Я маю намір прийняти повістку в суд і дати свідчення перед постійним виборчим комітетом Палати представників 5 вересня", - сказав Майкл Коен.

Як повідомляється, Сенат схвалив виклик Кена в суд ще 31 травня, однак не оголосив точної дати його дачі показань.

Раніше Генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив на відкритому засіданні сенатського комітету з розвідки заявив, що не зустрічався з представниками Росії під час передвиборної кампанії в США в 2016 році.

Сешнс ухильно відповів на питання, чи готовий він надати сенатської комісії документи, що підтверджують або спростовують повідомлення про його зустрічі з російським послом.

За його словами, Сешнс пам'ятає лише дві зустрічі Трампа з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. Тим часом у пресі повідомлялося, що подібних зустрічей було три.

Однак Джеф Сешнс визнав, що, крім двох зустрічей з Кисляком, навесні 2016 року президент США і російський посол одночасно були присутні на одному з виступів Трампа. Тим не менш, генеральний прокурор США переконує, що не пам'ятає розмов між ними.

Нагадаємо, адвокат Трампа відмовився від дачі показань у справі про зв'язки з РФ.