ua en ru

Адвокат повідомив про стан Сенцова

Адвокат повідомив про стан Сенцова Фото: Олег Сенцов (фото: facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

За його словами, Сенцов не хотів припиняти голодування

Адвокат Дмитро Дінзе розповів про стан українського політв'язня Кремля Олега Сенцова. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свободу".

"У Олега почала розпадатися печінка, нирки вже настільки забиті, що вони практично не функціонують. Почалися великі проблеми з кишечником і шлунком. Також у нього почалася ішемія серця", - повідомив адвокат.

За його словами, якщо Сенцов не припинить голодування, то його почнуть примусово годувати.

"Якби він не пішов з голодування, то, відповідно, вони б зробили з нього овоча. Прикутому до ліжка, з трубкою там в носі, я не знаю, як би вони її вставили для того, щоб здійснювати це примусове годування. Він не хотів йти з голодування. Це вимушений захід", - розповів Дінзе.

Також він повідомив, що Сенцов не знає, чи зможе він вийти з голодування, тому що російські лікарі сказали йому, що "в його внутрішніх органах почалися незворотні процеси".

Олег Сенцов сообщил, что прекратит голодовку 6 октября

Адвокат Дмитрий Динзе о состоянии Сенцова: "У Олега начала распадаться печень, почки уже настолько забиты, что они практически не функционируют. Начались большие проблемы с кишечником и желудком. Также у него началась ишемия сердца. Сказали, что если он не будет с нее уходить (и дали до конца недели, насколько я понял)... если бы он не ушел с голодовки, то, соответственно, они бы сделали из него овоща. Прикованному к кровати, с трубкой там в носу, я не знаю, как бы они ее вставили для того, чтобы осуществлять это принудительное кормление. Естественно, он не хотел уходить с голодовки. Это вынужденная мера". Также Динзе сообщил, что Сенцов не знает, сможет ли он выйти из голодовки, потому что российские врачи сказали ему, что "в его внутренних органах начались необратимые процессы"

Опубліковано Крым Реалии П'ятниця, 5 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року.

Сьогодні вранці заступник директора ФСВП Валерій Максименко повідомив, що Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня.

Пізніше радник президента Російської Федерації Михайло Федотов в телефонній розмові з українським омбудсменом Людмилою Денісовою підтвердив, що Сенцов написав заяву про відмову від голодування.