ua en ru

Адвокат: Савченко неможливо обміняти на ГРУшников

Адвокат: Савченко неможливо обміняти на ГРУшников Фото: Савченко не можуть обміняти на ГРУшников

Механізми обміну "не можуть бути застосовані на даному етапі виконання вироків"

Українську льотчика, народного депутата Надію Савченко неможливо обміняти на російських ГРУшников, оскільки відповідно до вимог процесуального законодавства, є кілька шляхів передачі громадян Російської Федерації на території країни їх громадянства: помилування і передача в РФ для відбування покарання. Про це на своїй сторінці у Facebook написала адвокат Євгенія Єрофєєва Оксана Соколовська.

"У відповідності з вимогами процесуального законодавства, є кілька шляхів передачі громадян Російської Федерації на території країни їх громадянства. Застосування акта помилування шляхом винесення указу президентом України про помилування. Передача Єрофєєва і Александрова в Російську Федерацію для відбування покарання", - написала вона.


Також вона зазначила, що всі інші питання щодо застосування механізмів обміну громадян Російської Федерації на Надію Савченко, "є неприйнятними і не можуть бути застосовані на даному етапі виконання вироків".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист засуджених офіцерів російського ГРУ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова подасть клопотання про помилування на ім'я президента України Петра Порошенка.