ua en ru

Адвокат Савченко має намір довести українське громадянство Платона

Адвокат Савченко має намір довести українське громадянство Платона Фото: адвокат Ілля Новіков

Захист Платона оскаржить дії правоохоронців України в Європейському суді з прав людини

Колишній адвокат Надії Савченко Ілля Новіков має намір довести наявність українського громадянства у молдавського бізнесмена В'ячеслава Платона. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мене запросили у справу В'ячеслава Кобалєва (Платон, - ред.) займатися саме аспектами українського громадянства. (У Молдові, - ред.) блискавично були отримані показання свідка Ілана Шора, запит був відправлений в Україну і він був заарештований. Все це сталося протягом 4 діб", - зазначив Новіков.


Він пояснив, що українське громадянство молдаванина В'ячеслава Платона (Кобалєва) незаконно визнано підробленим.

"Це дуже важкий прецедент. Ми і мої колеги будемо продовжувати судовий процес в Україні, щоб добитися того, щоб українське громадянство Кобалева визнали законним. Ми будемо домагатися, щоб Європейський суд з прав людини визнав, що в справі присутні політичні мотиви. Ми вже подали скаргу в Європейський суд", - повідомив Новіков.

Він також зазначив, що буде готуватися і друга скарга щодо дій українських правоохоронних органів. Однак висловив упевненість, що екстрадиція Платона в Молдову сталася помилково.

"Я дуже сподіваюся, що український уряд і особисто Петро Порошенко зверне увагу на цю ситуацію. І, не залежно від того, як буде проходити юридична сторона, щоб у Молдові Кобалєву була забезпечена фізична безпека", - додав Новиков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна екстрадувала бізнесмена Платона в Молдову.