ua en ru

Адвокат Савченко констатує погіршення здоров'я льотчиці

Адвокат Савченко констатує погіршення здоров'я льотчиці Фото: адвокат Надії Савченко констатує погіршення здоров'я льотчиці

Українські лікарі припускають, що у Савченко може бути запалення нирок

Стан здоров'я української льотчиці, народного депутата Надії Савченко погіршився. Савченко припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями, повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов в Facebook.

"Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями. Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Крім цього, стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гірше. Позначається стара проблема з каменями в нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (особливо сухого). Висока температура, яка не спадає вже кілька днів свідчить, як мінімум, про серйозне запаленні внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно зробити для Надії Савченко це провести її медичне обстеження", - написав адвокат.

Разом з тим, згідно з повідомленням ТСН, українські лікарі припускають, що це може бути запалення нирок. Адже камені в них Савченко виявили вже давно.

Як зазначає Полозов, російських медиків Савченко до себе все ще не пускає. Разом з тим, українські медики все ще знаходяться в Ростові-на-Дону, так і не отримавши дозволу від російських властей на зустріч і обстеження Савченко.

"Так чи інакше, Надії Савченко терміново потрібно хоча б медичне обстеження для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу з сухого голодування", - зазначив Полозов.

Адвокат також прокоментував звернення України до Німеччини з проханням надіслати своїх медиків.

"Але коли вони приїдуть? А вирішувати цю проблему потрібно терміново", - написав він.

Він також зазначив, що російський омбудсмен Памфілова не проявляє будь-якої активності в даному питанні.

"Всі двері в Росії для Надії закриті, а Україна зараз об'єктивно нічим не може оперативно допомогти заручниці. Адвокати не лікарі і не можуть об'єктивно судити про стан її здоров'я. На мій суб'єктивний погляд ситуація критична", - зазначає він.

Вчера был богатый на эмоции день. Была радость от решения Надежды прекратить сухую голодовку, целая смесь эмоций от атак...

Опубликовано Николай Полозов 10 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська льотчик, народний депутат Надія Савченко припинила сухе голодування.