ua en ru

Адвокат Януковича розповів, за яких умов екс-президент може повернутися в Україну

Адвокат Януковича розповів, за яких умов екс-президент може повернутися в Україну Фото: Віктор Янукович

Адвокат заявив, що наразі Янукович не може повернутися в Україну через загрозу його життю

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк розповів, за яких умов екс-президент може повернутися в Україну. Про це він повідомив у коментарі РБК-Україна.

За словами адвоката, на даний момент Янукович не може повернутися в Україну через загрозу його життю.

"Єдиною причиною, по якій зараз мій клієнт (екс-президент України Віктор Янукович - ред.) не може перебувати на території України - це загроза його життю. Погрози, які лунають з боку політиків, погрози з боку осіб, які мали намір його вбити, тобто ті особи, які стріляли... Ці особи не встановлені, тобто загроза зберігається", - сказав він.

Ще однією причиною, по якій екс-президент не може повернутися в Україну, як зазначив Сердюк, є "небажання органів правопорядку реагувати на порушення, які відбуваються у справі Віктора Януковича".

"Мається на увазі перешкоджання поліції і конвою вивозити "Беркут", що керівництво МВС, до речі, підтримало", - зазначив адвокат.

Разом з тим, адвокат зазначив, що у випадку, якщо українські правоохоронці встановлять і затримають осіб, які причатні до замаху на Януковича, екс-президент зможе повернутися в Україну.

"Крім цього, є кримінальне провадження. Рік його штовхають і не проводять ніяких дій по розслідуванню. Хоча за півроку можна було б знайти людей, які вчинили замах на життя і була б можливість (у Віктора Януковича - ред.) особисто брати участь у судових засіданнях і в слідстві", - додав Сердюк.

Нагадаємо, раніше Сердюк заявляв, що Генеральна прокуратура України не визнає його офіційним захисником Януковича.