ua en ru

Адвокат назвав "маразмом" кримінальне провадження проти Суса

Адвокат назвав "маразмом" кримінальне провадження проти Суса Фото: Ігор Черезов (Cherezov Igor facebook)

Черезов прокоментував кримінальне провадження проти Суса

Адвокат Ігор Черезов вважає "маразмом" порушення кримінального провадження проти свідка Дмитра Суса за нібито дачу "свідомо помилкових" свідчень в суді за звинуваченням у корупції члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського. Про це Черезов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Як Ви думаєте, що зробила Генеральна прокуратура після свідчень Суса Д. про те, що справа за обвинуваченням Гречківського П., члена ВРП, спочатку замовне і добре проплачене? Звичайно! Порушили кримінальну справу! Адже Сус Д. дав прямі свідчення про те, хто роздавав команди і платив гроші за виконання розпоряджень "САМОГО!" про "необхідність будь-яким способом збити Гречківського з дистанції". ...Я все розумію, але, м'яко кажучи, дивно, порушувати кримінальне провадження за дачу завідомо неправдивих свідчень в суді... Воно, звичайно, безкарно свідчення Суса залишати не можна, але ж хоч у когось в ГПУ має бути юридична освіта, щоб зрозуміти, що це маразм!?", - написав Черезов.

Він також іронізує, що такі дії Генеральної прокуратури можуть виявитися "хитромудрим ходом", "щоб Сус, даючи пояснення по справі про своїх, завідомо неправдивих свідченнях в Шевченківському суді, долучив до справи і оприлюднив докази тотальної корупції в Генеральній прокуратурі України".

"Легалізувати, так би мовити, надати слідству ті самі документи і записи, про яких він неодноразово заявляв, з голосами та особами різних впізнаваних осіб, які роздають вказівки про те, як "збити з дистанції". Хоча, особисто я, як в бажанні покарати за корупцію, так і в хитромудрості, сумніваюся...", - зазначив адвокат.

"Ну що, раз є провадження про дачу завідомо неправдивих показань, ми, по всій видимості, почуємо і про інші добре оплачені замовні справи", - додав В. Черезов.

Нагадаємо, раніше екс-заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитро Сус на допиті в суді заявив про факти можливої фальсифікації кримінальних проваджень проти народного депутата України Сергія Рибалки, а також проти члена ВСП Павла Гречківського.

Сус також заявив про можливу участь у процесі фальсифікації співзасновника мережі супермаркетів АТБ Геннадія Буткевича. За словами Суса, справу Рибалки можна віднести до тих проваджень, в яких був "підвищений інтерес мого керівника або ще вищого керівника над ним". Він розповів, що з метою прискорити розгляд цього та інших справ департамент приходив екс-заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов. "Образно кажучи, педалюванню всіх справ, існують щодо Рибалки", - зазначив Сус.

На уточнююче запитання адвоката про відносини Буткевича та керівництва Генеральної прокуратури України, Сус ствердно відповів: "З того, що мені відомо, він найкращий друг Луценка".