ua en ru

Адвокат допускає затримання Касько

Адвокат допускає затримання Касько Фото: екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько

Адвокат Касько пообіцяв, що його підзахисний прийде до ГПУ на будь-яку слідчу дію, якщо вручать повістку за законом

Адвокат екс-заступника генпрокурора Віталія Касько Євген Грушковец заявив, що вони з підзахисним прийдуть на допит в ГПУ на першу вимогу слідчого, коли він вручить порядку за законом. Про це адвокат повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Порушення строків вручення повістки – це один момент. Інший момент - те, що якщо уважно подивитися відео, яке оприлюднене на сайті ГПУ, яким чином нібито вручалось повідомлення про підозру, то Віталій щонайменше разів п'ять сказав, що він хоче, щоб це дія проходило з участю захисника. На жаль, працівники ГПУ в черговий раз підтвердили свою необ'єктивність і не дали Віталію скористатися послугами адвоката", – сказав адвокат.


"Крім цього, я вчора слідчому повідомляв, що у мене заплановано слідча дія в місті Одесі, тому ми прийдемо відразу на будь-слідча дія, за умови, що нам порядку будуть вручатися у відповідності з положеннями Кримінально-процесуального кодексу, і слідчому повідомлено про місце проживання Віталія. Прийдемо на першу вимогу слідчого, коли він вручить такий порядок, але ми не виключаємо, що зараз з боку слідства можуть відбуватися такі заходи, як затримання чи обрання запобіжного заходу. Я думаю, що ми можемо довести, що це підозра є надуманим і направлено на зведення якихось рахунків", - додав Грушковец.

Нагадаємо, екс-заступник генпрокурора Віталій Касько відправив у ГПУ повідомлення, в якому повідомляється, що він не може прибути на допит у вівторок, 12 квітня. Касько просить перенести допит на іншу дату та повідомити про неї у встановленому законом порядку.