ua en ru

Адвокат Д.Стросс-Уана: Глава МВФ не визнав себе винним

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан не визнає своєї провини, заявив його адвокат Бенджамын Брефман. Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters. Д.Стросс-Кан був арештований кілька годин тому в нью-йоркському аеропорту Джона Кеннеді незадовго до вильоту в Париж. Йому пред'явлені звинувачення в спробі згвалтування і незаконному позбавленні волі покоївки готелю, розташованого на Таймс-Сквер. Очікується, що протягом дня він з'явиться перед суддею для вирішення питання про запобіжний захід.

62-річний Д.Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше він займав пости міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції. Його вважають за одну з можливих кандидатур соціалістів на виборах французького президента в 2012 р.

Це не перший сексуальний скандал за участю Д.Стросс-Кана. У 2008 р. журналісти дізналися про зв'язок Д.Стросс-кана з однією із співробітниць МВФ, яка знаходилася у нього в підпорядкуванні. Коли ця співробітниця звільнилася з МВФ, вона отримала незвичайно щедру грошову винагороду. Пізніше Д.Стросс-Кан заявив, що жалкує про свій зв'язок, назвавши її "помилкою".