ua en ru

Адміністрування єдиного внеску перекладено з Пенсійного фонду на Міндоходів

Голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва України Михайло Бродський погодив ряд нормативно-правових актів, які передбачають реалізацію вимог закону України "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи". Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

Зокрема, розробником пропонується визнати такими, що втратили чинність:

- Постанову від 27.09.2010 № 21-3 "Про затвердження Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати".

- Постанову "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов правління "Пенсійного фонду України".

- Постанову від 08.10.2010 № 22-2 "Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

- Постанову від 19.04.2007 № 7-7 "Про затвердження Порядку подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі".

- Постанову від 27.09.2010 № 21-1 "Про затвердження Порядку зарахування в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення помилково сплачених коштів".

Метою розроблення даних проектів постанов є приведення нормативно-правових актів Пенсійного фонду України у відповідність до норм чинного законодавства у зв'язку з тим, що згідно з указом Президента України від 18.03.2013 № 141/2013 "Про Положення про Міністерство доходів і зборів України" питання адміністрування єдиного внеску належить до компетенції вищезазначеного Міністерства.

Відтак, формувати Інструкцію про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та положення про Державний реєстр загальнообов'язкового державного соціального страхування буде Міндоходів України.