ua en ru

Адміністрація Трампа може ввести санкції проти Китаю, - Politico

Адміністрація Трампа може ввести санкції проти Китаю, - Politico Фото: Дональд Трамп (Backgrid USA)

У Білому домі обговорили можливість введення санкцій проти Китаю

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа може ввести санкції проти Китаю. Про це повідомляє Politico, посилаючись на свої джерела в Білому домі.

"Помічники Трампа зустрілися в минулі вихідні, і продовжать дискусії в понеділок, а остаточне рішення очікується на цьому тижні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на столі у президента є ряд варіантів, включаючи торгові обмеження та економічні санкції. Однак, за словами джерел, поки рано говорити про те, який варіант буде остаточним - він залежить від того, як вирішить президент.

Так, приводом для можливих санкцій є ситуація в Північній Кореї, яка випробвала в п'ятницю міжконтинентальну балістичну ракету. На думку глави США, китайські власті роблять недостатні зусилля для того, щоб перешкодити КНДР створити ядерну зброю, що загрожує США.

Наголошується, що "яструби" в оточенні Трампа - політичний радник Стівен Міллер, головний стратег Стівен Бэннон і радник з торгівлі Пітер Наварро вже давно підштовхують президента США до більш жорсткої лінії стосовно Китаю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав Китай і Російську Федерацію посилити тиск на Північну Корею. Абе, виступаючи перед журналістами після телефонної розмови із президентом США Дональдом Трампом, повідомив, що глави досягли згоди: для пом'якшення загрози з боку КНДР буде потрібно більше дій.