ua en ru

Адміністрація Трампа розробила новий план розвитку відносин з Росією

Адміністрація Трампа розробила новий план розвитку відносин з Росією Фото: Рекс Тіллерсон (Державний департамент США)

Держсекретар США розробив план співпраці з РФ

Державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Рекс Тіллерсон розробив новий план з розвитку відносин з Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє BuzzFeed з посиланням на джерела в уряді США.

"Оскільки Білий дім відбивається від звинувачень у змові з Росією, держсекретар Рекс Тіллерсон взяв на себе відповідальність за новий план розвитку відносин між США та РФ. Він розробив трьохточкову основу для майбутніх американо-російських відносин", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в три принципи відносин увійшли: контрпродуктивність агресивних дій стосовно одна одної; співпраця з питань стратегічної важливості, включаючи ядерну програму КНДР, громадянську війну в Сирії і кібербезпеку; "стратегічна стабільність" у відносинах з Росією, що включає в себе цілий ряд довгострокових взаємних геополітичних цілей.

Наголошується, що Рекс Тіллерсон зробив й інші кроки для налагодження контакту з Росією. Так, видання провело власне опитування експертів, які вважають, що програму держсекретаря не можна назвати реальною.

"Путін нічого не отримає взамін за Сирію і КНДР і перезавантаженням це назвати не можна. Скоріше Тіллерсон продемонструє Трампу, що він спробував щось зробити", - вважає колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що Україна має сильну двопартійну підтримку в Конгресі США.