ua en ru

Адміністрація Трампа проводить політику проти расової дискримінації абітурієнтів, - NYT

Адміністрація Трампа проводить політику проти расової дискримінації абітурієнтів, - NYT Фото: студенти в США (alc.edu)

У категорію дискримінованих потрапляють в першу чергу білі абітурієнти та американці азіатського походження

Адміністрація Дональда Трампа починає проводити кампанію по боротьбі з расовою дискримінацією при вступі в університети Сполучених Штатів Америки, передає The New York Times.

Повідомляється, що адміністрація президента готується переорієнтувати департамент цивільних прав Міністерства юстиції на розслідування і подавати в суд на університети за політику расової дискримінації.

Зазначено, в документі не міститься чіткого визначення того, кого Департамент юстиції вважає схильним до ризику дискримінації. Однак його аналіз, вважають в NYT, дозволяє стверджувати, що він спрямований проти програм, які надають переважне право вступу до університету представникам національних меншин: афроамериканцям або латиноамериканцям.

Таким чином у категорію дискримінованих потрапляють в першу чергу білі абітурієнти та американці азіатського походження, якщо вони показали такі результати або вище.

Колишній високопоставлений чиновник в департаменті цивільних прав при президентах Рональда Рейгана і Джорджа Буша назвав цей крок давно очікуваним, оскільки американське суспільство стає все більш і більш мультинаціональним.

"Закони про громадянські права були спеціально написані, щоб захистити від дискримінації, а зараз часто не тільки білі стають об'єктами дискримінації, але також і американці азіатського походження", - заявив він виданню.

Комісія з прав в США 17 липня заявила, що перевірить дії адміністрації Трампа. Перевірка буде проводитися протягом двох років, до 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з дискримінацією стикалися 45% українців.