ua en ru

Адміністрація Трампа провела позапланову нараду щодо запуску ракети в КНДР

Адміністрація Трампа провела позапланову нараду щодо запуску ракети в КНДР Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Пентагон активно розслідує останній запуск ракети Північною Кореєю

Військові і дипломатичні посадові особи адміністрації президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа провели позапланову нараду щодо можливої відповіді КНДР, якщо розслідування Пентагону підтвердить достовірність останнього запуску. Про це повідомляє CNN, посилаючись на власні високопоставлені джерела в адміністрації.

"Адміністрація Трампа провела позапланову нараду 4 липня, щоб обговорити, які варіанти можуть знадобитися, якщо США визначить, що Північна Корея провела успішний міжконтинентальний балістичний ракетний запуск (МБР)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, американські військово-технічні експерти в даний час переглядають всі дані та інформацію, зібрані американськими супутниками, літаками і іншими системами, щоб визначити, чи правдиве твердження Північної Кореї про те, що вона здійснила запуск міжконтинентальної ракети.

"Заява КНДР сприймається всерйоз", - сказав один з високопоставлених посадових осіб адміністрації.

Так, за словами джерела, якщо буде встановлено, що МБР була запущена, мета полягає в тому, щоб президент Дональд Трамп схвалив "помірну відповідь". В даний момент немає остаточного рішення, однак відповідь може включати відправку додаткових військових об'єктів США, таких як війська, авіація і флот для збільшення присутності Штатів у регіоні.

Також розглядаються дипломатичні варіанти, включаючи введення додаткових санкцій щодо КНДР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп закликав Китай прийняти жорсткі заходи по відношенню до КНДР після чергового пуску ракети.