ua en ru

Адміністрація Обами зруйнувала відносини США і Росії, - Медведєв

Адміністрація Обами зруйнувала відносини США і Росії, - Медведєв Фото: Дмитро Медведєв

Медведєв дав оцінку російсько-американським відносинам періоду Обами

Адміністрація президента США Барака Обами зруйнувала відносини США і Росії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Так, Медведєв підбив своєрідні підсумки російсько-американського співробітництва періоду Обами, назвавши підсумки роботи президента США "вкрай суперечливими".

Зокрема, Медведєв заявив, що за період президентства Обами Росії та Америці вдалося спільно вирішити ряд серйозних міжнародних проблем.

"Був укладений договір про скорочення ядерних озброєнь, Росія і США відіграли провідну роль у врегулюванні ситуації навколо іранської ядерної програми. Домоглися ліквідації хімічної зброї в Сирії. Ці результати важливі для всього світу", - написав він.

Разом з тим, Медведєв зазначив "деградацію російсько-американських відносин".

"До кінця другого терміну адміністрації президента Обами російсько-американські відносини повністю деградували....Адміністрація Обами виявилася зовсім недалекоглядна в такому важливому і складному питанні, як відносини з Росією", - написав він.

Крім того, Медведєв назвав "безпрецедентним" тиск на Росію з боку США, зокрема, маючи на увазі, економічні санкції.

"Тиск на нашу країну досяг безпрецедентних масштабів. Непродумані економічні санкції, які нікому нічого не дали, звівши практично нанівець нашу співпрацю... Висновок: адміністрація Обами зруйнувала відносини США і Росії, довівши їх до нижчої точки за останні десятиліття. Це її головна зовнішньополітична помилка, яка назавжди залишилася в історії", - написав він.

Разом з тим, Медведєв зазначив, що сподівається на поліпшення відносин між країнами з приходом до влади нового президента США.

"Ми не знаємо, як буде будувати свої відносини з нашою країною нова американська адміністрація. Але ми сподіваємося на розум. І готові пройти свій шлях, щоб вони змінилися на краще", - написав він.

-- English text below -- Завершила свою деятельность администрация президента США Барака Обамы. Итоги ее работы оказали...

Опубліковано Дмитрієм Медведевим 19 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США з 2014 року 35 разів вводили і розширювали санкції проти Росії.