ua en ru

В Адміністрації США заявили про зв'язки з РФ компанії, яка збирала компромат на Трампа

В Адміністрації США заявили про зв'язки з РФ компанії, яка збирала компромат на Трампа Фото: Дональд Трамп (flickr.com/polandmfa)

Компанія заявляє, що діяла в рамках закону

Компанія Fusion GPS, яка збирала компрометуючу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа інформацію, раніше співпрацювала з російською владою щодо протидії "акту Магнітського". Про це оголосив на слуханнях в Сенаті глава Hermitage Capital Вільям Браудер, повідомляє видання The Hill.

За його словами, Fusion GPS організувала "кампанію з дискредитації" і проти нього самого. Організатором цієї кампанії він назвав юриста Наталію Весельницьку, яка брала участь у зустрічах з сином глави США Дональдом Трампом-молодшим.

"Вони говорили про скасування санкцій, щоб російські мучителі і вбивці могли зберегти свої гроші в Америці", - вважає Браудер.

При цьому за словами юриста Джошуа Леві, що представляє інтереси Fusion GPS, компанія діяла в рамках закону і не поширювала неправдиву інформацію.

"Ясно те, що президент і його союзники відчайдушно намагаються очорнити Fusion GPS, тому що вона розслідувала зв'язки Дональда Трампа з Росією", - пояснив Леві.

Відзначимо, Fusion GPS у минулому році найняла колишнього британського розвідника Крістофера Стіла і почала проводити дослідження діяльності Дональда Трампа на початку 2016 року на прохання його конкурента з Республіканської партії. Після того, як Fusion GPS взяла на роботу пана Стіла, досьє на Дональда Трампа складалося вже за запитом прихильників Хілларі Клінтон.

Нагадаємо, раніше Джаред Кушнер, зять президента США Дональда Трампа, підтвердив свої контакти з представниками Росії під час президентської кампанії в США і після неї.