ua en ru

В адміністрації США зараз нікому займатися питаннями України і Росії, - Алексашенко

В адміністрації США зараз нікому займатися питаннями України і Росії, - Алексашенко Фото: Сергій Алексашенко

Економіст припустив, що Україна може зовсім зникнути з порядку денного США

В адміністрації Сполучених Штатів Америки на даний момент нікому займатися питаннями України і Росії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів економіст Сергій Алексашенко.

"Змушений засмутити. Зараз Україна в США не займає ніякого місця. Але і порадую - Росія теж. Там просто немає людей, які повинні займатися цими питаннями з посади. На сьогодні ні в Держдепартаменті, ні в Міністерстві оборони немає жодного призначеного заступника міністра. Людей, які повинні формулювати політику по відношенню до нашим країнам, в новій адміністрації просто немає. Формулюванням політики щодо Росії в США займаються 17 відомств, і скрізь відсутній шар чиновників, відповідальних за вироблення цієї політики", - пояснив Алексашенко.

Він також констатував ескалацію нової гонки озброєнь між США і Росією.

"Коли американо-російські відносини переходять на рівень такого протистояння, то звичайно, Україна взагалі зникає з порядку, всі забувають про "Мінські угоди", вже не про це йде мова", - підкреслив економіст.

Нагадаємо, за підрахунками Сергія Алексашенко, війна на Донбасі і в Сирії обходиться Російському бюджету не більш ніж 4 млрд доларів на рік.