ua en ru

Административный суд Киева остановил решение о внесении в госреестр Юрия Сорочинского как гендиректора ДП УВК "Nemiroff"

Яків Грибов, Міноритарний акціонер компанії Nemiroff (20% акцій), заявив про зміну менеджменту ДП "УВК "Nemiroff" та внесення до держреєстру свого юриста Юрія Сорочинського в якості генерального директора.

Однак, оскільки зміни до держреєстру були внесені протизаконно, вже наступного дня, 13 березня 2014 р., Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв визначення, яке зупинило реєстраційні дії від 12 березня 2014 року. Таким чином, останні зміни записів щодо ДП "УВК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна", а також внесення Сорочинського до Єдиного державного реєстру визнані протизаконними, корупційними і спірними (копія визначення Окружного адміністративного суду м. Києва від 13 березня 2014 додається).

Згідно визначення, Сорочинський не має права здійснювати від імені ДП "УВК "Nemiroff" ніякі юридично значимі дії: представляти інтереси підприємства в державних органах влади, судах, арбітражах, організаціях, розпоряджатися матеріальними коштами підприємства і т.д. В іншому випадку його дії будуть розцінюватися як грубе порушення українського та європейського законодавства.
Визначення Окружного адміністративного суду включає ще один механізм захисту активів компанії Nemiroff від рейдерського захоплення, ініційованого Яковом Грибовим і його бізнес-партнером Анатолієм Кіпішем три роки тому. Крім нього, з 2011 року існує заборона Кіпрського суду (м. Нікосія), накладена на материнську компанію Nemiroff Holdings Limited, що забороняє міняти структуру та директорів всіх дочірніх підприємств ( в т.ч. ДП "УВК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна"), а значить - вносити зміни до держреєстру.

12 грудня 2013 цим же європейським судом всі без винятку рішення про зміну директорів дочірніх підприємств Nemiroff Holdings Limited були визнані нелегітимними. Дані забезпечувальні заходи забороняють будь-які зміни структури і складу менеджменту зареєстрованої на Кіпрі головної компанії, а також дочірніх структур в Україні, Росії та інших країнах (в т.ч. стосовно до ДП "УВК "Nemiroff" та ТОВ "Алко Інвест Україна") з метою захисту бізнесу від рейдерських дій об'єдналися міноритаріїв.

Яків Грибов в свою чергу посилається на те, що внесення до держреєстру Юрія Сорочинського стало можливим завдяки втручанню Антикорупційного комітету України у вирішення корпоративного конфлікту навколо компанії Nemiroff. Однак координатор з зовнішніх зв'язків Антикорупційного Комітету України Володимир Кочетков трактує ситуацію інакше: "Я підкреслюю, ми утримуємося від будь-яких оцінок навколо ситуації в компанії Nemiroff. Це зробить Генпрокуратура і суди. Ми лише говоримо про те, що реєстратор у Немирівському районі працює, і підприємці можуть реалізовувати свої права". За словами Кочеткова, Антикорупційний комітет втрутився в заплутану ситуацію з призначеннями/звільненнями немирівських держреєстраторів з однієї лише причини - дії чиновників, які перебувають на даній посаді, постійно блокувалися.

Внести до держреєстру свого " кишенькового " директора об'єдналися міноритаріям Грибову і Кипішу вдалося за допомогою багатоходової афери по заміні реєстратора Немирівського р -ну Вінницької обл. Її суть в наступному. Керівник Вінницької реєстраційної служби підписує указ про відсторонення від виконання посадових обов'язків районного держреєстратора , призначивши на його місце свого підлеглого з обласного центру . Незважаючи на судові заборони і рамки своїх повноважень , новопризначений реєстратор вносить до держреєстру представника Грибова і Кіпіша - Сорочинського. Паралельно привезені Кіпішем " тітушкі " блокують доступ на робоче місце легітимного державного реєстратора в м. Немирів Олега Чухно . Кричущий факт корупційної змови підтверджують свідки подій - правоохоронні органи і активісти місцевої " Самооборони".

Реєстратор Немирівського р-ну та легітимний директор компанії ДП "УВК " Nemiroff " вже звернулися c заявами в міліцію, прокуратуру і Антикорупційний комітет України з вимогою розслідувати факт цинічного порушення законодавства. Уже порушено кримінальні справи.

Провалена безмежна спроба внесення до держреєстру представника об'єдналися акціонерів Якова Грибова та Анатолія Кіпіша , провідних запеклу боротьбу проти засновника компанії Степана Глусь , розцінюється ДП "УВК " Nemiroff " як чергова схема рейдерського захоплення з використанням інформаційних маніпуляцій та введення в оману органів влади.

Визначення Окружного адміністративного суду м.Києва від 13 березня 2014 повернуло Аллі Глусь статус легітимного гендиректора ДП "УВК "Nemiroff" . Керівником ТОВ "Керуюча компанія "Немірофф" є Олександр Глусь. Інформація про призначеннях інших осіб на ці посади не відповідає дійсності.

Административный суд Киева остановил решение о внесении в госреестр Юрия Сорочинского как гендиректора ДП УВК "Nemiroff"

Административный суд Киева остановил решение о внесении в госреестр Юрия Сорочинского как гендиректора ДП УВК "Nemiroff"

Административный суд Киева остановил решение о внесении в госреестр Юрия Сорочинского как гендиректора ДП УВК "Nemiroff"