ua en ru

Абромавічус зазначив макроекономічну стабілізацію в Україні

Абромавічус зазначив макроекономічну стабілізацію в Україні Фото: Айварас Абромавічус

Найгірші макроекономічні показники вже позаду

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив про досягнення певної макроекономічної стабілізації в Україні. Про це Абромавічус заявив в ході засідання колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потрібно відзначити макроекономічну стабілізацію. Тут Міністерство економіки мало другорядне вплив - все-таки Національний банк, Міністерство фінансів та уряд в цілому перші 6 місяців працювали над тим, щоб досягати стабілізації, тому що без стабілізації неможливо провести ряд ключових реформ", - заявив Абромавічус.

Він зазначив, що за останні місяці пройшло очищення банківської системи, і 49 з 180 банків були закриті.

"Бачимо в останній місяць інфляція на місячній основі вже 2% порівняно з минулим місяцем, коли було 14%. Тому я впевнений, що якщо ситуація на фронті не погіршитися, то є підстави вважати, що найгірші макроекономічні показники вже позаду", - заявив Абромавічус.

Він також нагадав, що 36 місяців поспіль Україна відчуває падіння промислового виробництва, а в першому кварталі 2015 р. падіння ВВП склало 17,6%, інфляція 60%.

Нагадаємо, НБУ прогнозує уповільнення темпів інфляції до 45-50% до кінця року.

За прогнозом Світового банку, економіка України в 2015 р. скоротиться на 7,5%.