ua en ru

Абромавичус наполягає на приватизації держпідприємств в кінці 2015 - початку 2016 рр

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус наполягає за приватизації державних підприємств в кінці 2015 - початку 2016 рр. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу в Адміністрації Президента України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було закладено 17 млрд грн приватизаційних доходів для бюджету, включаючи продаж 3G-ліцензій. Моя точка зору, що з-за військової ситуації в країні нічого продавати в даний момент не треба проводити реформу, робити все прозоро, публікувати звіти і десь на початку другого півріччя вже можна сказати: ось ці підприємства збираємося продавати, якщо ринкові умови не дозволять. Якщо до того моменту змінимо процедуру приватизації і відчуємо, що є попит на компанії, звичайно тоді можна... Це буде в кінці четвертого кварталу або початку наступного року", - заявив Абромавічус.

Нагадаємо, екс-Президент Грузії, новопризначений голова Міжнародної ради реформ в Україні Михайло Саакашвілі виключає можливість приватизації українських підприємств росіянами.

Зазначимо, що 15 січня 2015 р. Рада повернула в Кабмін законопроект щодо переліку заборонених до приватизації держпідприємств.