ua en ru

АБР знизив прогнози зростання для Азії, що розвивається на 2013 і 2014 рр

Азіатський банк розвитку (АБР) знизив прогнози зростання для Азії, що розвивається на 0,3 п.п. до 6,3 відсотка в 2013 р. і до 6,4 відсотка в 2014 р., так як слабкий прогноз для Китаю означає придушення економічної активності у усьому регіоні. Про це повідомляє Reuters.

Також АБР знизив оцінку зростання для Китаю на 0,5 п.п., до 7,7% і 7,5% в цьому році і наступному відповідно, так як зростання інвестицій сповільнилося в травні, та, ймовірно, буде слабшати далі, так як фінансові інститути все більше бояться ризику.

"Спад торгівлі та зниження інвестицій - частина більш збалансованого шляху зростання для КНР, і ефект доміно від цього уповільнення, безумовно, є проблемою для регіону, - йдеться в заяві головного економіста АБР Чанйон Рі. - Ми також очікуємо більш слабкої активності в більшій частині розвивається Азії".

Китай повідомив у понеділок, що зростання його ВВП у річному обчисленні уповільнилося до 7,5% у квітні-червні.

Читайте також: ВВП Китаю в II кварталі виріс на очікувані 7,5%

АБР також знизив вдруге за цей рік прогноз для найбільшої економіки Південної Азії - Індії - до 5,8% з квітневої оцінки 6,0%. Банк послався на те, що зростання все ще обмежене труднощами, пов'язаними з пропозицією, і слабким прогресом у проведенні структурних реформ.

Зростання на південному сході Азії буде, як очікується, трохи нижче, ніж думали раніше, в основному в результаті слабкого попиту з Китаю. Проте в цілому ця частина регіону піде проти загальнорегіональної тенденції слабкішого, ніж очікувалося, цінового тиску, в основному завдяки 44-процентному стрибку цін на нафту в Індонезії в червні.

АБР очікує, що інфляційний тиск буде помірним завдяки уповільненню зростання в регіоні та слабкості сировинних ринків, що зберігається.