ua en ru

О.Турчинов: Рішення ЦВК про голосування вдома зупинив суд.

Київський апеляційний адміністративний суд (КААС) скасував рішення Центральної виборчої комісії України, яким дозволялось забезпечувати голосування вдома за присутності двох членів комісій замість трьох. Про це повідомив керівник виборчої кампанії кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко Олександр Турчинов, передає радіо "Свобода". "Незаконне рішення ЦВК, яке на диво було ухвалено в день голосування... Хочу повідомити, що Київський адмiнiстративний апеляцiйний суд буквально кiлька хвилин тому скасував рішення ЦВК", - заявив він.
О.Турчинов висловив сподівання, що ЦВК найближчим часом проінформує всі комісії про дане рішення.

Нагадаємо, 7 лютого вранці ЦВК дозволила забезпечувати голосування вдома двом членам дільничних виборчкомів замість трьох. За словами члена комісії Михайла Охендовського, необхідність ухвалення такого роз'яснення виникла у зв'язку з тим, що згідно із законом, голосування вдома повинні забезпечувати не менше трьох членів дільничних комісій - представників від різних кандидатів. Але оскільки у виборах беруть участь тільки двоє кандидатів, то на окремих дільницях розтлумачили цю норму так, що голосування вдома практично заборонено і відмовляються організовувати таке голосування, сказав М.Охендовський.
Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал також заявив, що вважає виправданим рішення про те, що для організації голосування вдома достатньо двох членів дільничної виборчої комісії від різних політичних сил.