ua en ru

О.Турчинов 30 жовтня проведе засідання спеціальної протиепідеміологічної комісії.

Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов 30 жовтня проведе засідання спеціальної протиепідеміологічної комісії. Про це повідомила сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, у разі необхідності та за наявності достатньої кількості інформації про причини захворювання людей на вірусні інфекції у західних областях України таке засідання може бути проведено і сьогодні увечері. Ю.Тимошенко наголосила, що зараз наявні усі засоби для лікування, а також вакцини для щеплень. Глава уряду наголосила, що вже виділено і освоєно 50 млн грн на запобігання поширенню інфекції.

Вона закликала Міністерство охорони і здоров'я України впродовж засідання уряду надати кошторис необхідних видатків, щоб потрібні для боротьби з інфекцією кошти були виділені з стабілізаційного фонду ще до кінця засідання уряду. Також Ю.Тимошенко наголосила, що необхідно розіслати в усі лікарні інформацію про те, як надавати допомогу та підготувати радіо- і телезвернення до громадян з проханням звертатися до лікарів при найменших ознаках захворювання. Вона наголосила, що необхідно з'ясувати, в яких населених пунктах є передепідеміологічна ситуація і припинити навчання у навчальних закладах. У свою чергу міністр охорони здоров'я України Василь Князевич зазначив, що "половина лікарів Тернопільської області вже захворіли". За його словами, причину захворювання людей у західних областях можна назвати у понеділок-вівторок. Однак О.Турчинов заявив, що попередні висновки причини захворювань стануть відомі вже сьогодні увечері.

Початок засідання комісії призначено на 12:00.