ua en ru

А.Толстоухов очолив представництво інституту ОДКБ в Україні.

Міністр Кабінету міністрів України Анатолій Толстоухов очолив представництво інституту Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) в Україні. Про це журналістам повідомив А.Толстоухов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра, відкриття представництва інституту ОДКБ в Україні сприятиме тіснішому співробітництву з самою організацією. "Це може бути юридичний ресурс, це може бути і договір з Інститутом стратегічної політики, який я очолюю або так як зараз коли є керівник зі своїми представниками є міжфракційна група в парламенті яка займається питаннями ОДКБ і ми тісно співпрацюємо з російськими колегами" - заявив А.Толстоухов.
За словами представника міжфракційної групи парламенту по співробітництву з ОДКБ, нардепа від Партії Регіонів Владислава Лук'янова, Україну найбільше цікавить співробітництво з ОДКБ в рамках боротьби з тероризмом, наркоторгівлею, кіберзлочинністю та незаконною міграцією. "Це ті сфери які можна розвивати і я думаю що на рівні законопроектів можна узгоджувати норми з нормами які діють в ОДКБ" - заявив В.Лук'янов.
Нагадаємо, до ОДКБ входять Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан.
Структура остаточно сформувалась в лютому 2009 р., коли країни-учасниці вирішили сформувати Колективні сили оперативного реагування.