ua en ru

О.Медведько: Згідно із законом виконувати обов'язки глави МВС сьогодні має перший заступник міністра - М.Клюєв.

Згідно із законодавством виконувати обов'язки міністра внутрішніх справ на сьогодні повинен перший заступник міністра внутрішніх справ. Про це заявив на прес-конференції генеральний прокурор України Олександр Медведько, передає кореспондент РБК-Україна. "Думаю, що в даному випадку, якщо є таке рішення суду (про припинення призначення Ю.Луценка першим заступником глави МВС), то повинен управляти МВС Клюєв Михайло, згідно із законом", - сказав О.Медведько.

Говорячи про перевірку органами МВС заяв громадян щодо голосування ними на дому, О.Медведько зазначив, що вона є незаконною, оскільки і органи міліції і органи прокуратури відповідно до закону про вибори Президента мають право перевіряти такі заяви лише на підставі відповідного звернення з боку виборчих комісій.

Крім того, він розкритикував заяву Юрія Луценко щодо заполітизованості діяльності ГПУ. «Мені не зрозуміла позиція Юрія Віталійовича (Луценко), коли він буває у нас на колегії, він співає дифірамби прокуратурі, а на засіданні уряду говорить протилежне», - сказав він.

Нагадаємо, що вчора на прес-конференції Ю.Луценко заявив про заангажованість ГПУ, яка напередодні першого туру виборів заборонила органам міліції перевіряти заяви громадян про голосування на дому.