ua en ru

О.Кучеренко пропонує притягнути до адмінвідповідальності посадовців КМДА за невиконання розпорядження уряду про скасування тарифів на ЖКП влітку ц.р.

Міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко переконаний, що посадові особи КМДА, які не виконали розпорядження уряду про скасування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці влітку 2009 р., мають бути притягненні до адмінвідповідальності. Про це РБК-Україна повідомив О.Кучеренко. За його словами, посадові особи КМДА, керівники ЖЕУ, та Головного інформаційно-обчислювального центру не виконали розпорядження уряду. "Я буду пропонувати жорсткий контроль з боку цінової інспекції, і посадові особи, які конкретно винні у цьому, мають бути притягнуті як мінімум до адміністративної відповідальності", - наголосив міністр.

Також він повідомив, що у Києві допускаються помилки у платіжках на ЖКП, зокрема у деякі квартири надходить по дві різні платіжки, а в деяких рахунках вказані послуги, які насправді не надавались.
Нагадаємо, 29 квітня ц.р. КМДА видала розпорядження, згідно з яким з 1 червня вартість комунальних послуг мала збільшитися в середньому на 50%. Проте 17 липня Кабмін ухвалив рішення припинити дію розпоряджень КМДА від 29 квітня, визнавши підвищення тарифів економічно необґрунтованим.
31 серпня КМДА прийняла нові розпорядження, понизивши вартість холодного і гарячого водопостачання, водовідведення і централізованого опалювання на 5% від рівня тарифів, прийнятих 29 квітня. Протягом серпня і вересня вартість холодного і гарячого водопостачання, водовідведення, а також централізованого опалювання за відсутності лічильників складала 15,78 грн на людину і 2,26 грн на 1 кв. м опалювальної площі.