ua en ru

О.Ізосімов і Б.Немшич розглядаються як кандидати на посаду гендиректора Vimpelcom Ltd.


Колишній генеральний директор "ВимпелКому" Олександр Ізосімов і теперешній виконавчий директор компанії Борис Немшич розглядаються як кандидати на посаду генерального директора компанії Vimpelcom Ltd., яка управлятиме об'єднаними активами "ВимпелКому" і українського оператора мобільного зв'язку "Київстар", повідомляє РБК daily.

Джерело, близьке до оператора, повідомило, що зараз акціонери "ВимпелКому" вирішують питання про те, які функції виконуватиме голова Vimpelcom Ltd. "Фактично стоїть проблема вибору: або найняти людину, яка б займалася тільки операційними питаннями, або зосередитися на пошуку менеджера, який управлятиме стратегічним плануванням", - говорить співбесідник. Він також відзначив, що обидві кандидатури дійсно розглядаються як потенційні варіанти, але ніяких "конкретних домовленостей" ні з ким з них немає.

Компанія Vimpelcom Ltd., зареєстрована на Бермудських островах, буде створена акціонерами "ВимпелКому" і "Київстару" на базі цих двох операторів. Генеральний директор об'єднаної структури обиратиметься більшістю голосів членів ради директорів. У відповідність з угодою між Altimo і Telenor, генеральним директором Vimpelcom Ltd. буде незалежна особа, обрана голосами 6 з 9 членів ради директорів. У свою чергу, рада директорів складатиметься з 3 представників від Telenor, 3 представників від Altimo і 3 незалежних директорів.