ua en ru

О.Давидов: Інвестиційну угоду з IMTC-MEI L.L.C. на будівництво аеровокзалу в а/п "Львів" буде підписано через два тижні.

Інвестиційну угоду на будівництво аеровокзалу в міжнародному аеропорті "Львів" з американською компанією IMTC-MEI L.L.C. буде підписано через два тижні. Про це повідомив на прес-конференції після проведення аукціону на право інвестувати кошти у будівництво аеровокзалу міжнародного аеропорту "Львів" заступник міністра транспорту та зв'язку, голова Державіаадміністрації та голова аукціонної комісії Олександр Давидов, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, після підписання угоди буде укладено договір на управління збудованим об'єктом. О.Давидов уточнив, що цей договір не має конкретної дати підписання, однак має бути підписаний не пізніше, ніж за три місяці до закінчення будівництва терміналу.

Голова Державіаадміністрації повідомив, що завершення будівництва заплановано на серпень 2011 р. Пропускна спроможність аеровокзалу складе 1 тис. пасажирів на годину. IMTC-MEI L.L.C., відповідно до інвестиційної угоди, інвестуватиме в будівництво терміналу понад 1 млрд грн.

О.Давидов зазначив, у процесі експлуатації аеропорту управляюча компанія буде здійснювати відрахування на утримання інших об'єктів аеропорту. Зокрема, злітно-посадкової смуги, заправочних потужностей тощо. Він уточнив, що IMTC-MEI L.L.C. вноситиме плату за управління аеропортом у процесі експлуатації, додавши, що розмір цієї плати, відрахувань на амортизацію буде встановлено при підписанні договору про управління. О.Давидов повідомив, що коли спливе 30-річний термін управління аеропортом компанією, передбачається його передача в державне управління, якщо сторони не досягнуть іншої домовленості.

Він також зазначив, що у Мінтрансзв'язку задоволені ціною, за якою було продано лот, оскільки вона перевищила початкову майже у 5 разів і склала 4,9 млн грн. О.Давидов повідомив, що ці кошти буде спрямовано до держбюджету.

Нагадаємо, в аукціоні із залучення інвесторів до будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" перемогла компанія IMTC-MEI L.L.C. (США). Аукціон відбувся 4 листопада 2009 р. у Міністерстві транспорту та зв'язку України. Торги в аукціоні із залучення інвесторів зупинилися на позначці 4,9 млн грн, стартували з 1 млн грн, крок торгів - 100 тис. грн.

Участь в аукціоні брала також компанія лідер консорціуму фірм - компанія "АБМ Всхуд товариство з обмеженою відповідальністю" (Польща).

Обидва претенденти вчасно подали необхідні документи на участь в аукціоні та сплатили гарантійний внесок у розмірі 100 тис. грн.

Складові проекту, що пропонується до інвестування: будівництво аеровокзалу, будівництво відкритого та чотирьохповерхового паркінгів, облаштування привокзальної площі з об'єктами транспортної та інженерної інфраструктури. Відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті міжнародного аеропорту "Львів", капіталовкладення у термінал і привокзальну площу складуть 105 млн євро, в інфраструктуру - 8,6 млн євро (за певних умов - не за рахунок інвестора). Відповідно до графіку, у 2009 р. планується вкласти 11,87 млн євро, в 2010 р. - 77,81 млн євро, в 2011 р. - 15,83 млн євро. Курс для розрахунку вартості інвестицій - 10,5 грн/євро. Початок експлуатації терміналу (генерації доходів) - січень 2012 р. Термін окупності (РВ), відповідно до розрахунків, оприлюднених аеропортом "Львів", складе 6,5 років. Термін інвестиційного періоду - 15 років. Чиста поточна вартість (NVP) складе 172,2 млн євро. Внутрішня норма прибутку (IRR) - 17,0%.