ua en ru

О.Турчинов заявляє, що на допиті йому ставили ті самі запитання, що й минулого разу

Колишній перший віце-прем'єр України Олександр Турчинов заявляє, що на допиті йому ставили ті самі запитання, що й минулого разу. Про це він повідомив журналістам по завершенні допиту в СБУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я був здивований як викликом так і допитом, тому що мені ставили приблизно ті самі запитання, на які я вже відповідав. Я ще раз дав відповідь, тому для мене незрозуміла мета виклику на допит", - сказав О.Турчинов.
Також О.Турчинов сказав, що не давав жодних підстав для заяв керівництва СБУ, що його (О.Турчинова) не можна знайти. "Я працював за власним графіком. Більш того, я планував працювати у понеділок та у вівторок (20 та 21 вересня) у регіонах, але після того, як сказали, що не можуть мене знайти, я припинив свої відрядження і прийшов на допит, щоб не давати підстав для таких заяв", - сказав він.
Також О.Турчинов заявив, що його можливо викличуть ще раз на допит у середу, 22 вересня. "Мене попередили, що може виникнути бажання поспілкуватися у середу (22 вересня)", - сказав він.
Нагадаємо, 17 вересня голова СБУ Валерій Хорошковський заявив, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) не можуть передати повістку колишньому першому віце-прем'єр-міністру Олександру Турчинову, оскільки не можуть встановити місце його перебування.
Нагадаємо також, 8 вересня О.Турчинова викликали до СБУ як свідка у справі розмитнення 11 млрд куб. м газу на користь НАК "Нафтогаз України".
"Мене викликали на допит, пов'язаний з RosUkrEnergo (RUE), 11 млрд куб. м газу, які за змовою НАК "Нафтогаз України" передав RUE ... шкода, що замість розслідувати корупцію високопосадовців (які це зробили), йде розслідування проти тих посадовців, які захищали інтереси України", - заявив О.Турчинов.
Він також повідомив, що на допиті в СБУ він заявив, що дії колишнього керівництва "Нафтогазу" і митниці відповідали інтересам України. О.Турчинов додав, що відмовився відповідати на запитання, які стосувалися його, посилаючись на ст. 63 Конституції України, у якій ідеться про те, що ніхто не зобов'язаний давати свідчення проти себе чи своїх рідних.
У Службі безпеки України (СБУ) підтвердили факт допиту О.Турчинова як свідка у кримінальній справі щодо розмитнення 11 млрд куб. м газу. Про це на брифінгу в СБУ заявила голова прес-служби відомства Марина Остапенко.