ua en ru

А.Стрижак не виключає, що деякі норми закону про судоустрій можуть бути визнані неконституційними

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак не виключає, що деякі норми закону про судоустрій можуть бути визнані неконституційними. Про це він повідомив під час своєї підсумкової прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз робити висновки я б просто побоявся, бо я не знаю тексту (цього закону про судоустрій), я не знаю основні положення, але там дуже багато речей ... конкретна норма, яка може бути визнана неконституційною", - наголосив А.Стрижак.
Разом з тим, він підкреслив, що він ще не читав цей закон у повному обсязі, тому поки не може робити жодних висновків. А.Стрижак підкреслив, що цей закон ще не підписаний Президентом України і не набрав чинності. "Але я переконаний, що він буде у нас предметом розгляду ... Відчувається, що є прийняті норми, які будуть предметом розгляду нашим судом", - підкреслив голова КСУ.
Нагадаємо, 7 липня Верховна Рада України прийняла закон про судоустрій і статус суддів. За відповідне рішення проголосували 260 депутатів з 264 присутніх в залі. ВР розглянула більше 550 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Інші поправки не розглядалися.
"Закон визначає правові засади організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні з метою захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, прав та законних інтересів юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, визначає систему судів загальної юрисдикції, статус професійного судді, народного засідателя, присяжного, систему та порядок здійснення суддівського самоврядування і встановлює систему та загальний порядок забезпечення діяльності судів та регулює інші питання судоустрою і статусу суддів", - сказано в повідомленні інформаційного управління ВР.