ua en ru

А.Шварценеггер в середині жовтня 2010 р. відвідає Росію на запрошення Д.Медведєва

До Президента РФ Дмитра Медведева в середині жовтня приїде губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер. Це у візит у відповідь, російський Президент відвідав губернатора Каліфорнії в кінці червня і запросив його до Москви, пише РБК daily. Вчора, 15 вересня, був узгоджений фінальний варіант програми відвідин, а також визначено, з ким зустрінеться губернатор-кіноактор. Раніше А.Шварценеггер був в Росії двічі, в 1987 р., на зйомках фільму "Червона жара" і в 1995 р., на відкритті ресторану "Планета Голлівуд".

Як повідомив РБК daily директор проектного офісу "Роснано" Михайло Чучкевіч, який знаходиться в США і бере участь в узгодженні програми заходу, під час поїздки буде укладна низка важливих угод між російськими і американськими компаніями. "Планується, що 10 жовтня, в перший день офіційного визита А.Шварценеггера, команда венчурних інвесторів і представників крупних американських компаній зустрінеться з главою Мінекономрозвитку Ельвірою Набіулліной і міністром освіти і науки Андрієм Фурсенко. Темою для обговорення стане макроекономічна співпраця", - відзначив М.Чучкевіч. Потім планується зустріч з першими особами держави, а також зустріч з Віктором Вексельбергом, співголовою фонду "Ськолково". 11 жовтня американські венчурні інвестори і бізнесмени проведуть ділові зустрічі в держкорпорації "Роснано" і Російській венчурній компанії (РВК). У планах двосторонні переговори для обговорення бізнес-проектів по темах сонячної енергетики, світлодіодного енергозбережного освітлення, біотехнології і альтернативним джерелам енергії.
Як відзначив РБК daily джерело в РВК, в зустрічах з російського боку також візьмуть участь "ВТБ - Фонд венчурний", Maxwell Capital, "Сбєрбанк" і група ОНЕКСІМ. Очікується, що з американського боку в делегацію будуть включені представники венчурних компаній Asset Management Company, New Enterprise Associates, Insight Venture Partners і Draper Fisher Jurvetson. Очікується також приїзд другого співголови фонду "Сколково" Крейга Барретта.
Під час робочого візиту до Каліфорнії в червні Д.Медведев відвідав офіси Apple, Cisco, Twitter і Yandex Labs. Були ухвалені рішення організувати в Кремнієвій долині представництва Банку розвитку, фонду "Сколково", "Роснано", РВК.