ua en ru

О.Медведько готовий очолити ГПУ на наступні 5 років

Генеральний прокурор Олександр Медведько готовий очолити Генеральну прокуратуру України (ГПУ) на наступні 5 років. Про це він заявив на прес-конференції в ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я вважаю, що це питання не до мене (кого запропонує призначити генпрокурором Президент), оскільки я не вирішую це питання, це вирішує президент. Про свої шанси я не буду говорити. Вирішить Президент, що повинна бути інша особа - я прийму це достойно, і це буде правильне рішення президента, оскільки я перший в історії незалежної України, який пропрацював 5ти річний термін (на посаді генпрокурора). Тому будь-яке рішення буде об'єктивним та справедливим". До О.Медведька на цій посаді працювало 13 генпрокурорів, але 5 років поспіль ніхто не пропрацював.
Говорячи про свою подальшу кар'єру в разі непризначення генпрокурором, О.Медведько зазначив: "якщо я не буду працювати, треба відпочити. Принаймні в народні депутати точно не піду".
Нагадаємо, що 3го листопада спливає 5ти річний термін перебування О.Медведька на посаді генпрокурора. За діючою Конституцією Президент вносить кандидатуру на посаду генпрокурора на затвердження парламенту, а звільнити може достроково без згоди парламенту. В редакції Конституції 2004 р. для дострокового звільнення прокурора згода парламенту була обов'язковою.