ua en ru

О.Медведєв: До проекту "Південний потік" хочуть долучитися нові учасники

До проекту "Південний потік" хочуть долучитися нові учасники. Про це повідомив сьогодні, виступаючи на конференції "Газ Росії-2010" з доповіддю, заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, повідомляє РБК.
Зокрема, О.Медведєв додав, що не виключено розширення складу учасників цього проекту: "До проекту хочуть підключитися все нові і нові учасники".
Він нагадав, що газопровід протяжністю близько 900 км і продуктивністю 63 млрд куб. м газу на рік планується побудувати до 2015 р. У рамах реалізації проекту вже підписані міжурядові угоди з Австрією, Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією та Румунією.
Однак у проекту є не тільки прихильники, а й супротивники вказав О.Медведєв. "Ми задоволені, що країни, по території яких проходить "Південний потік", беруть активну участь у підготовці до його реалізації. Однак на рівні Єврокомісії цей проект поки що не отримав належного схвалення", - відзначив О.Медведєв. Він додав, що думки, що висловлюються на рахунок підтримки "тільки" проекту газопроводу Nabocco в південному напрямку є більшою мірою "політиканством". Розуміючи економічну раціональність проекту "Південний потік", його учасники виходять не з ідеологічних установок, а з прагматизму, підкреслив представник "Газпрому".
Нагадаємо, раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що в даний час з фінансуванням проекту "Південний потік" немає жодних проблем. "Газпром" визначить вартість проекту "Південний потік" в I кварталі 2011 р.