ua en ru

А.Магера: В ЦВК немає інформації щодо початку розгляду КСУ питання наступної дати виборів ВР

В Центральній виборчій комісії (ЦВК) немає інформації щодо початку розгляду Конституційним судом України (КСУ) подання ЦВК про тлумачення наступної дати виборів депутатів Верховної Ради (ВР) України. Про це на прес-конференції заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
"Постанова ЦВК про звернення до Конституційного суду була прийнята 19 жовтня одноголосно, сьогодні вже середина листопада. Я не розумію, що може робити понад три тижні Конституційний суд з таким важливим питанням. Не було жодної інформації - ні про відкриття конституційного провадження, не кажучи вже про те, що ми просили розглянути це подання за прискореною процедурою", - заявив А.Магера.
В свою чергу, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що згідно конституції, прийнятої в 1996 р., і цінної на сьогоднішній день, чергові вибори депутатів ВР мають відбуватись в останню неділю березня 4 року повноважень парламенту, тобто 27 березня 2011 р. Таким чином, ЦВК повинен за 4 місяці до виборів оголосити про початок виборчого процесу, тобто 22 листопада 2010 р.

Нагадаємо, нещодавно "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела повідомляло про те, що КСУ призначить проведення чергових парламентських виборів на 2012 р. приблизно 18-19 листопада.