ua en ru

А.Клюєв завтра проведе нараду з керівниками областей за розрахунками за газ та електроенергію

Перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв завтра проведе селекторну нараду з керівниками областей про хід розрахунків за газ і електроенергію, використаних під час опалювального сезону. Про це на сьогоднішній нараді з питань реформування ЖКГ заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.
"Є одне питання, яке, на жаль, у нас на дуже великому контролі: це розрахунки за газ та розрахунки за електроенергію...завтра Андрій Петрович (Клюєв) буде проводити селекторну нараду...є до нас претензії, і ми повинні ці претензії познімати", - заявив Ю.Хіврич.
Крім того, він попросив керівників регіональних управлінь з питань ЖКГ надати необхідні дані за розрахунками підприємств.
"Це не наша примха, що ми хочемо створювати підприємства, які будуть збирати розрахунки, дані по зарплаті, кредиторку, дебіторку комунальних підприємств по області...сьогодні не можна прийняти жодного рішення, якщо немає інформації", - зазначив Ю.Хіврич, висловивши бажання отримати відповідні дані як можна швидше.
Нагадаємо, підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) станом на 11 березня 2011 р. згідно з даними оперативного моніторингу, з початку опалювального сезону 2010-2011 рр. (з 1 жовтня 2010 р.) заборгували ДК "Газ Україна" 6,2 млрд грн (без АЕК "Київенерго") за спожитий природний газ; рівень оплати склав 46%.