ua en ru

А.Клюєв і посол США Дж.Теффт обговорили перспективи залучення американських інвестицій

Перспективи співпраці України та США, в першу чергу, у сферах торгівлі, інвестицій, і енергетики, обговорили на зустрічі в Києві перший віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв і надзвичайний і повноважний посол США Джон Теффт, повідомляє прес -служба уряду.

Окремо співрозмовники зупинилися на перспективах залучення в економіку України інвестицій зі США. У першу чергу обговорювалися проекти в нафтогазовому комплексі та співробітництво між урядами України та США у розробці сланцевого газу. Перший віце-прем'єр-міністр України та посол США обговорили також інвестиційні проекти в агропромисловому комплексі.

А.Клюєв поділився з Дж.Теффтом планами уряду України щодо економічних реформ, зокрема, у сферах дерегуляції, поліпшення умов для ведення бізнесу.

Раніше повідомлялося, А.Клюєв на зустрічі в Києві представив главі представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра інформацію про хід проведення реформ. Ключовою темою обговорення, згідно з повідомленням, став загальний перебіг переговорного процесу щодо укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі.
Крім того, учасники зустрічі також обговорили хід реалізації програм фінансової та технічної допомоги, що надається України Євросоюзом у процесі євроінтеграції.