ua en ru

"ТВЕЛ" й "Енергоатом" підписали додаткову угоду до контракту на постачання ядерного палива до України на 2010 р.

Президенти ВАТ "ТВЕЛ" Юрій Оленін і ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський підписали в Москві додаткову угоду до діючого довгострокового контракту на постачання ядерного палива на атомні станції України в 2010 році. Про це сказано у спільному прес-релізі компаній.

З метою планових перевантажень свіжого ядерного палива на українських АЕС у 2010 році з Росії буде здійснено 14 постачань палива.

У ході переговорів, передуючих підписанню додаткової угоди, сторонами узгоджено вартість палива, графіки постачань і платежів. Ціну палива сформовано на базі методики формування ціни, що базується на принципах діючих світових цін.

У ході зустрічі, що відбулася, сторони ще раз підтвердили наміри укріплювати і розвивати російсько-українську співпрацю в області ЯТЦ.

У даний час успішно здійснюється реалізація ліцензійного договору на передачу Україні технології виробництва комплектуючих ТВС.

Співпраця ВАТ "ТВЕЛ" з українською стороною розпочалася в 1996 р., коли російська компанія стала переможцем міжнародного тендеру на постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР українських АЕС. У 1997 р. між ВАТ "ТВЕЛ" і ДП НАЕК "Енергоатом" було укладено контракт, що передбачає постачання ТВС по 2010 рік включно.

У 2009 р. завершується узгодження і практично вже підготовлений до підписання довгостроковий контракт на постачання палива для українських АЕС після 2010 р.