ua en ru

"Нафтогаз": З газових контрактів із "Газпромом" вилучено пункти про штрафні санкції.

З контрактів між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" вилучено пункти щодо штрафних санкцій. Відповідна домовленість була досягнута 21 квітня 2010 р. під час робочого візиту Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва до України, упродовж якого "Нафтогаз України" та "Газпром" підписали додаткові угоди до довгострокових контрактів купівлі-продажу та транзиту природного газу, повідомляє прес-служба НАК.

Згідно з підписаними угодами, від 1 квітня 2010 р. ціна імпортованого природного газу для "Нафтогазу України" зменшиться на 100 дол. на 1 тис. куб. м. Таким чином, протягом терміну дії зазначених контрактів НАК додатково отримає близько 39 млрд дол.

Відповідно до досягнутих домовленостей ВАТ "Газпром" буде сплачувати 80% вартості транзиту газу до 6 числа наступного місяця, а 20% - до 20 числа наступного місяця. Це дозволить "Нафтогазу України" оптимізувати процес розрахунків за імпортований природний газ та відмовитися від залучення короткострокових кредитів, відзначає прес-служба компанії.