ua en ru

89/5000 Майже 70% українців вважають, що події в Україні рухаються не в тому напрямку, - опитування

89/5000 Майже 70% українців вважають, що події в Україні рухаються не в тому напрямку, - опитування Фото: опитування українців

На думку громадян, у більшості сфер життя становище в Україні в 2016 році істотно погіршилося

Близько 70% українців вважають, що події в Україні рухаються не в тому напрямку. Про це йдеться в опитування фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".

Таким чином, 67% респондентів зазначили, що події в Україні відбуваються в неправильному напрямку. При цьому тільки 16% опитаних заявили, що країна рухається в правильному напрямку, 17% не змогли визначитися з відповіддю.

Крім того, на думку громадян, у більшості сфер життя становище в Україні в 2016 році істотно погіршилося.

Найбільш негативні зміни відбулися у рівні цін та тарифів - тут погіршення зазначили 88,5% населення. 77% українців відзначили погіршення в економічному становищі країни, 75% - у рівні стабільності, 74% - у завтрашньому дні, 73% - в рівні добробуту сім'ї.

Крім того, переважно погіршення ситуації було зазначене у ситуації із злочинністю (62%), у сфері ставлення громадян до влади (59%), в охороні здоров’я (54%), в оплаті праці (54.5%), соціальному захисті (49%), пенсійному забезпеченні (49%), дотримання законності державними службовцями.

Єдиною сферою, де громадяни відзначили поліпшення ситуації, є обороноздатність країни - зміни на краще позначили 40% населення.

Нагадаємо, головною політичною подією 2016 року більшість українців назвали проведення антитерористичної операції.