ua en ru

Більше 6 тис. прикордонників притягнули до відповідальності за порушення в 2017 році, - Цигикал

Більше 6 тис. прикордонників притягнули до відповідальності за порушення в 2017 році, - Цигикал Фото: Петро Цигикал (facebook.com/mvs.gov.ua)

З початку року Держприкордонслужба провела три антикорупційні перевірки

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що більше 6 тис. прикордонників притягли до відповідальності за різні порушення в 2017 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"З початку 2017 Державна прикордонна служба провела три антикорупційних внутрішньовідомчі перевірки. У результаті профілактичних заходів до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 5 тис. осіб, до адміністративної - майже 1 тис.", - заявив Цигикал.

За його словами, у відношенні 73 прикордонників відкриті кримінальні провадження, 38 з них засуджені, звільнені більше 500 чоловік, у тому числі 26 - з позбавленням військового звання.

"Кількість відмов від неправомірної вигоди, запропонованої під час служби, зросла майже в 4 рази, порівняно з минулими роками. Тільки за 2017 ми зафіксували 800 відмов від запропонованої хабарі", - резюмував Цигикал.

Він також підкреслив, що за 2016 рік в ДПСУ проведено понад 650 внутрішніх розслідувань за ініціативою внутрішньої безпеки служби. Тоді за корупційні дії звільнили понад 3 тис. прикордонників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося заяві Цигикала, що проти 6 осіб вже оформлені протоколи за прорив кордону разом з екс-губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі.