ua en ru

Більше 6 млн українських сімей отримають субсидії до кінця дня, - Розенко

Більше 6 млн українських сімей отримають субсидії до кінця дня, - Розенко Фото: Павло Розенко

Протягом тижня за субсидіями звернулися понад 90 тис. сімей

Понад 6 млн українських сімей отримають субсидії до кінця сьогоднішнього дня, 21 жовтня. Про це сьогодні під час селекторної наради з регіонами заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Розенко зазначив, що мова йде як про новопризначені субсидії, так і переоформлені з минулого опалювального сезону. За його словами, за даними уряду, субсидіями в загальному повинно бути охоплено 8,5 млн сімей.

"За тиждень до нас звернулося понад 90 тис. українських родин, ця цифра зростає. Але хочу сказати про те, що в попередньому сезоні були тижні, коли до нас зверталися десь 140-150 тис. сімей за тиждень", - сказав Розенко.

Віце-прем'єр також звернувся до керівників областей з вимогою затвердити регіональні цілі по залученню домогосподарств до системи субсидій і розбити цифри в розрізі кожного району. Крім того, до 31 жовтня повинні бути розроблені і затверджені регіональні плани по залученню людей до субсидій, які передбачатимуть комплекс різних заходів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка дозволяє людям, які не охоплені програмою житлових субсидій, скористатися 12-місячної розстрочкою для оплати житлово-комунальних послуг.