ua en ru

58 км об’їзної Харкова оновлять в рамках "Великого будівництва", - Кубраков

58 км об’їзної Харкова оновлять в рамках "Великого будівництва", - Кубраков Фото: Олександр Кубраков (facebook.com/Ukravtodor)
Автор: РБК-Украина

Роботи з капітального ремонту об’їзної дороги навколо Харкова за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" проведуть на 58 кілометрах до 2022 року.

“Вже місяць як "Велике будівництво" стартувало на обході Харкова. Це ще один приклад того, як держава допомагає вирішувати проблеми міст, підвищуючи економічну спроможність усієї країни”, - розказав він.

Останній ремонт обходу Харкова відбувся перед Євро-2012. Тоді дорожники провели фрезерування покриття та відновили у 2-х шарах асфальтобетонне покриття.

58 км об’їзної Харкова оновлять в рамках "Великого будівництва", - Кубраков58 км об’їзної Харкова оновлять в рамках "Великого будівництва", - Кубраков

"Однак без посилення основи, дорога не витримала навантаження - фактично, навіть не дотягнувши до закінчення терміну експлуатації. Вже через 4-5 років почала тріскатися бетонна основа дороги”, - відзначив Кубраков.

Зараз, за його словами, держава інвестує у цей інфраструктурний проєкт 1,8 млрд грн, і до кінця 2022 року цей автошлях буде європейського зразка.