ua en ru

Групу компаній АІС в рейдерському конфлікті підтримали 50 нардепів

Більше 50 народних депутатів України підписалися під зверненням до першого віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову з проханням вжити всі необхідні заходи для протидії рейдерському захопленню групи компаній АІС з боку компанії DCH, що належить О.В. Ярославському. Про це повідомляє прес-служба АІС.

Серед депутатів, що приєдналися до офіційного звернення до першого віце-прем'єр-міністру України, голови міжвідомчої комісії з питань прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств Сергію Арбузову: Тігіпко С.Л., Бережна І.Г., І.Г.Богословская, Д.М. Добкін, М.М. Рудьковський,

У зверненні наголошується, що рейдерське захоплення підприємств групи компаній АІС здійснюється з використанням корупційних зв'язків, зокрема, в органах судової влади, з допомогою яких рейдери отримують незаконні судові рішення, кінцева мета яких - отримання повного контролю над підприємствами групи і присвоєння її активів. Для проведення рейдерського захоплення DCH була найнята іноземна юридична компанія, яка проводила роботу за межами України щодо схеми отримання контролю над материнськими компаніями АІС різних юрисдикцій.

Також у заяві повідомляється, що результатом рейдерського захоплення підприємств групи компаній АІС може стати знищення бізнесу компанії, яка тривалий час була джерелом податкових надходжень до бюджету. Зазначені дії можуть призвести до втрати робочих місць для 3 тис. співробітників компанії. Протиправні рейдерські дії проти одного з найбільших автомобільних операторів відбуваються в той час, коли українська держава йде шляхом активної протидії захопленню підприємств і активізована робота Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів та протидії незаконному поглинанню підприємств.

Нагадаємо, що раніше група компаній АІС направила офіційний запит у центральний та український офіс Європейського банку реконструкції та розвитку, центральний та український офіс BNP Paribas, як акціонерів "Укрсиббанк", з проханням провести службове розслідування за фактом зловживань з кредитним портфелем "Укрсиббанк" та спільних з DCH рейдерських дій.

Група компаній АІС - один з найбільших операторів автомобільного ринку України, один з найбільших платників податків та роботодавців України. З 2009 по 2013 р. частка компанії на автомобільному ринку зросла з 7% до 12,5%.

Групу компаній АІС в рейдерському конфлікті підтримали 50 нардепів

Групу компаній АІС в рейдерському конфлікті підтримали 50 нардепів

Групу компаній АІС в рейдерському конфлікті підтримали 50 нардепів

Групу компаній АІС в рейдерському конфлікті підтримали 50 нардепів