ua en ru

До 50 млн акаунтів в Facebook зламані невідомими хакерами

До 50 млн акаунтів в Facebook зламані невідомими хакерами Фото: Марк Цукерберг (flickr.com/techcrunch)

У компанії заявили, що не знають, хто стоїть за зломом

Компанія Facebook повідомила, що хакери скористалися уразливістю в коді соціальної мережі і отримали доступ до приблизно 50 млн акаунтів. Про це компанія повідомила в своєму блозі.

Facebook виявила вразливість у другій половині дня у четвер, 27 вересня, і звернулася в поліцію. При цьому в компанії заявили, що не знають, хто стоїть за зломом.

"Ми сприймаємо це неймовірно серйозно і хотіли, щоб всі знали про те, що сталося, і про негайні дії, які ми вжили для захисту безпеки людей", - повідомили в компанії.

Сьогодні, 28 вересня, користувачам, яких компанія вважає потенційними об'єктами вторгнення, було запропоновано увійти в мережу заново. Це приблизно 90 млн людей.

"Цим людям доведеться знову увійти в систему, щоб знову отримати доступ до своїх акаунтів. Ми також повідомимо цих людей в повідомленні в верхній частині Стрічки новин про те, що сталося, коли вони увійдуть в систему", - повідомив засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг.

До 50 млн акаунтів в Facebook зламані невідомими хакерами

Скріншот (facebook.com/zuck)

Глава відділу безпеки Facebook Гай Розен повідомив, що наразі дефект усунуто. Зазначається, що в соцмережі відключили функцію "Переглянути сторінку як" на час, поки проводиться ретельне розслідування.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, електронні ящики співробітників Держдепартаменту США 7 вересня 2018 були атаковані невідомими хакерами.