ua en ru

Майже 3000 громадян України вже скористалися безвізом, - ДПСУ

Майже 3000 громадян України вже скористалися безвізом, - ДПСУ Фото: аеропорт Жуляни (УНІАН)

При цьому з початку безвізу зафіксовано 6 відмов на в'їзд в ЄС

Майже 3000 громадян України вже перетнули кордон з Євросоюзом без віз. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"При цьому правом безвізових подорожей скористалися 2910 українців. Це саме ті громадяни, які мали з собою лише біометричні паспорти. Із них 70% перетнули кордон на західній ділянці в автомобільних пунктах пропуску, а 7% - в залізничних. Ще 23% користувалися послугами авіаційних портів", - відзначають в повідомленні.

Відзначають, що станом на 6 годину ранку 13 червня від початку дії нових правил кордон з Євросоюзом перетнули 134 тисячі українців.

Також повідомляється, що з початку дії безвізу зафіксовано 6 відмов, 4 з яких у зв'язку із порушенням міграційного законодавства країни Євросоюзу під час попереднього перебування. Ще двох українців повернули служби Італії, оскільки вони не змогли підтвердити належний рівень фінансового забезпечення та не мали зворотних квитків.

Нагадаємо, 11 червня Держприкордонслужба повідомила, що ажіотажу на кордоні з ЄС не спостерігається.

"На даний момент ми не бачимо ажіотажу, того, що українці масово кинулися виїжджати за кордон, користуючись безвізом", - зазначили в відомстві.