ua en ru

Понад 30 тис. клієнтів "Хмельницькгазу" ризикують залишитися без субсидії через борги

Понад 30 тис. клієнтів "Хмельницькгазу" ризикують залишитися без субсидії через борги Газова труба (kmu.gov.ua)

Побутові споживачі, які отримують державну допомогу, заборгували АТ "Хмельницькгаз" близько 6 млн гривень за отримані послуги з доставки природного газу. Тому в разі непогашення боргів понад 30 тисяч подолян-субсидіантів можуть втратити подальшу державну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба "Хмельницькгазу".

Газорозподільна компанія вже передала списки клієнтів, у яких є прострочена заборгованість більше трьох місяців.

"Навіть під час пандемії "Хмельницькгаз" ні на хвилину не припиняє безперебійно доставляти газ, виконуючи в повному обсязі умови договору перед споживачами, - говорить комерційний директор Олександр Надольний. - Однак, на сьогоднішній день загальна сума боргу побутових клієнтів сягнула понад 28 млн, з яких 6 млн гривень не сплатили субсидіанти, що ускладнює роботу стратегічного підприємства саме з початком опалювального періоду".

У компанії зазначили, що кошти за доставку газу - головне джерело фінансування газорозподільної системи Хмельницької області. Це забезпечення цілодобової роботи екстреної служби 104, обслуговування майже 18 тисяч км істотно зношених газопроводів, підтримка і регулювання тиску газу в мережі, встановлення та повірка лічильників та інше. У компанії також додали, що саме плата за доставку є головною інвестицією кожного споживача на безпечну і стабільну доставку газу в свій будинок.

"У зв'язку з карантином, до недобросовісних споживачів не застосовуються санкції за прострочення оплати, однак, немає жодного мораторію на стягнення боргів у судовому порядку. АТ "Хмельницькгаз" з початком опалювального періоду звертається з переконливим проханням до кожного споживача: знайти можливість і терміново оплатити рахунки за доставку газу. Адже обов'язок кожного клієнта - вчасно розраховуватися за отримані послуги, щоб надалі безперебійно отримувати блакитне паливо і забезпечити складний безперервний технологічний процес доставки", - йдеться в повідомленні.